In de griezelkerkers van Český Krumlov

Tsjechië lijkt op het eerste gezicht een aangenaam land. Het bier is goedkoop, de mensen behulpzaam en  Buurman & Buurman en Molletje staren je uit elke etalage vrolijk aan. Maar het is niet overal koek en ei! In de rots onder het kasteel van Český Krumlov (Tsjechië) gebeuren rare dingen, daar liggen naargeestige kerkers en onderaardse gangen. De sfeer is er niet echt gezellig te noemen. De aanwezigheid van sculpturen van afgehakte lichaamsdelen maakt het er ook al niet beter op.

We zijn hier in het foltermuseum, waar je alles kan leren over folteren en martelen.

In de straatjes van de oude binnenstad van Český Krumlov kun je je dan weer wél goed vermaken en dat doen dan ook grote aantallen toeristen. De stadskern staat zelfs in z’n geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *