Rutger Hauer op kasteel Doornenburg: Floris is er weer!

Rutger Hauer op Kasteel Doornenburg

“Floris is er weer!”, stond op alle aanplakbiljetten te lezen. En zo was het. Na 48 jaar was Rutger Hauer terug op Kasteel Doornenburg om ‘Het Geluk van Lingewaard’ te openen en de nooit uitgezonden 13e Floris-aflevering voor het eerst te bekijken.

Floris en Sindala

floris-sindalaFloris en Sindala de TV-serie waarmee regisseur Paul Verhoeven en steracteur Rutger Hauer doorbraken naar een groot publiek dateert alweer uit het eind van de jaren 60. Toch blijkt de serie nog steeds een magische klank te hebben, zelfs bij mensen die toen nog helemaal niet geboren waren. Het nieuws dat Rutger Hauer nog eenmaal naar Kasteel Doornenburg wilde komen zorgde voor heel wat aandacht op de voorburcht van het slot.

Rutger Hauer liet het ietwat ongemakkelijk over zich heen komen. “Eerst even pissen“, waren zijn eerste woorden toen hij het kasteelplein opkwam. Na enkele korte toespraken werd de acteur op een open wagen door het dorp Doornenburg gereden, waar hij in het dorpscentrum de ‘Route Redoute’ zou openen.

Floris en het Geheim van de Verdwenen Aflevering

Twaalf afleveringen werden er in 1969 op de buis gebracht. De laatste – dertiende – werd om onduidelijke redenen nooit afgemaakt. Het nog niet gemonteerde filmmateriaal lag al die tijd bij schrijver Gerard Soeteman in huis, totdat het onlangs alsnog afgemonteerd werd. Deze aflevering heeft als titel “Het Gericht” en ging op 19 augustus in première, in aanwezigheid van Hauer en een aantal genodigden.

Route Redoute

Onderdeel van het evenement Het Geluk van Lingewaard is de Route Redoute. Redoutes waren houten wachttorens langs de Waal, die in de 17e eeuw door Prins Maurits werden opgericht om de rivier te bewaken. Ter nagedachtenis zijn 12 van die wachttorens nagebouwd, met de nodige creativiteit van de makers.

Een gedachte over “Rutger Hauer op kasteel Doornenburg: Floris is er weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *