De stormram van Kasteel Hernen

Stormram Kasteel Hernen

Ergens in de catacomben van Kasteel Hernen ligt deze stormram. Hij is vrij nieuw en zeker niet middeleeuws. Volgens de gids die mij rondleidde door het kasteel werd de stormram gebruikt in de TV-reclame van Goudkuipje uit de jaren tachtig: “Ze smelten de kazen”. En daarna werd hij hier achtergelaten.

Maar ja, ik heb die commercial nog eens bekeken op YouTube en… er komt helemaal geen stormram in voor! Dus ofwel hij is gesneuveld op de montagetafel, of die gids heeft het hele verhaal uit zijn duim gezogen! Kijk zelf maar:

Hoewel Kasteel Hernen één van de meest authentieke kastelen van het land is was er wel meer niet echt. In een aangrenzend kamertje zijn een aantal scènes opgenomen van Floris en Sindala, met Rutger Hauer. De middeleeuwse deurtjes waren niet berekend op lange mensen als Rutger Hauer. Dus werd er een veel grotere nepdeur voor hem aangebracht die nu nog steeds ergens in een hoek van de kamer staat.

Naschrift: Ook aan dat laatste verhaal begon ik te twijfelen, toen ik toevallig Rutger Hauer tegen het lijf liep op Kasteel Doornenburg. De acteur was zeker niet langer dan gemiddeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *