The Black Albino’s, terug na een pauze van 42 jaar

Op een mooie Hemelvaartsdag liep ik door de straten van Den Bosch en hoorde muziek op de Parade. Een rock ‘n’ roll band. Altijd gewapend met een fotocamera kon ik natuurlijk de drang niet weerstaan om wat plaatjes te schieten. Nietsvermoedend, zonder te weten hoe legendarisch dit optreden was. Het waren namelijk the Original Black Albino’s, de roemruchte Haagse band die opgericht werd in het jaar 1960. Sinds een tijdje – na een pauze van 42 jaar – is de band weer bij elkaar. In min of meer de originele bezetting, dus dat is best bijzonder. Alleen heb ik zo’n vermoeden dat de zangeres en de achtergronddames er in 1960 nog niet bij waren.

“Eigenlijk best leuke muziek”, zeiden mijn zoontjes (10 en 12) toen de Albino’s ‘That ‘ll be the day’ van Buddy Holly speelden. Ja mensen, deze band kan dus nog wel eventjes mee.

Hieronder foto’s van het optreden van de Black Albino’s in Den Bosch, op 10 mei 2018.


Voor de liefhebbers, een opname uit 1963. Ze zijn zo te zien geen spat veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *